Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با اشاره به اینکه دولت منابع مالی مناسبی برای پروژه انتقال آب از زاب اختصاص داده است اظهار کرد:، اما در این راستا عدم مدیریت مناسب و صحیح سبب شده که نزدیک یک ماه این کارگاه تعطیل شود.

او تصریح کرد: پروژه انتقال آب از رودخانه زاب به دریاچه ارومیه هم اکنون نزدیک ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در دی ماه امسال آماده بهره‌برداری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه افزود: هم اکنون قسمت میانی تونل انتقال به طور کامل به پایان رسیده و هم اکنون نیز اعتبار قابل توجهی در حساب وزارت نیرو وجود دارد که باید در اختیار پیمان‌کار قرار دهد و بنابراین این پروژه هیچ مشکلی به لحاظ مالی ندارد.

تجریشی تصریح کرد: با افتتاح پروژه انتقال آب از زاب، سالیانه به طور میانگین ۶۰۰ میلیون مترمکعب آب به سمت دریاچه ارومیه هدایت می‌شود تا شاهد بهبود وضعیت دریاچه باشیم.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به وضعیت تالاب‌های کشور گفت: هم اکنون تالاب جازموریان از ۵۰ درصد آب برخوردار بوده و ارتفاع آن ۶۰ سانتی‌متر است و در ماه خرداد تمامی آب آن تبخیر می‌شود.

او افزود: بنابراین با این آب‌ها نمی‌توان تالاب‌ها را احیا کرد البته از این حیث که این تالاب‌ها آب گرفته و در آن پوشش گیاهی شکل می‌گیرد بهتر است، اما اگر پوششی گیاهی آن قرق نشده و برداشته نشود و سپس برداشته شود، در ادامه به کانون گرد و خاک تبدیل می‌شود.

تجریشی اظهار کرد: هم اکنون سیلاب‌ها ذرات ریز را حمل کرده و این ذرات ریز، پوششی گیاهی را پوشش می‌دهد که باد آن‌ها را بلند نکند، بنابراین زمانی می‌توان خرسند شد که همزمان با آبگیری تالاب‌ها، دستگاه‌های ذی ربط اجازه از بین بردن پوشش گیاهی را ندهند.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در بیشتر کشور‌ها تجربه شده که سیلاب‌هایی که سبب آبگیری تالاب‌ها شده و پوشش گیاهی از بین رفته، در ادامه سبب ایجاد کانون گرد و خاک شده است.

او تصریح کرد: خوشبختانه امسال شاهد بارش‌های مناسبی در سطح کشور بوده و تالاب‌ها جان دوباره گرفته‌اند، اما با این حال نباید از آب آن‌ها برای مصارف کشاورزی استفاده شود.

تجریشی گفت: هم اکنون برخی مسئولان عنوان می‌کنند که، چون امسال بارش‌ها مناسب است، آب بیشتری از طریق تالاب‌ها به کشاورزان می‌دهند، اما نباید اینچنین شود، چون در این صورت آب از طبیعت گرفته شده و کشور خشک‌تر می‌شود.

تاکید بر بهبود بهره‌وری آب و سرمایه‌گذاری در کشاورزی

او افزود: بنابراین حتما باید بهره‌وری آب را بهبود بخشیده و کشاورزی را سرمایه‌گذاری کنیم تا با آب کمتر تولید بیشتری داشته باشیم، چون اگر آب بیشتری به کشاورز داده شود طبیعت و منابع طبیعی نابود می‌شود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: در این صورت بی‌شک نسل‌های آینده ایراد می‌گیرند که چرا تالاب‌ها و آب‌های زیرزمینی ذخیره نشده و از سوی دیگر نباید تصور کرد که به علت افزایش نزولات جوی باید مصرف را افزایش داد بلکه حتما باید آن را کاهش داد.

او اظهار کرد: ایران جزو معدود کشور‌های دنیا است که مصرف آب زیرزمینی آن به اندازه تعداد بیشماری از کشور‌ها است، چون متاسفانه بدون اینکه به ذخیره آب‌های زیرزمینی توجه داشته باشیم ذخیره گذشته‌گان را مصرف می‌کنیم.

منبع تسنیم

انتهای پیام/پ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بارش باران محیط زیست تالاب های کشور معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست پروژه انتقال آب دریاچه ارومیه هم اکنون تالاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۱۲۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند

علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ضمن اشاره به اخباری مبنی بر آلودگی نفتی خاک خوزستان گفت: قانون خاک آماده و مصوبه‌هایش نیز ابلاغ شده و در حال پیگیری آن هستیم و در این باره بارها با وزیر نفت در خصوص چاه‌هایی که احداث می‌شود گفت‌وگو کرده‌ایم.

وی افزود: از بالا که به خاک خوزستان نگاه می‌کنید چاه‌های نفت رها شده مشخص هستند که ما از وزارت نفت خواسته‌ایم این‌ها را ساماندهی کنند چون همین رهاسازی چاه‌های نفت بسیاری از منابع آبی و خاکی ما را دچار مشکل می‌کند.

سلاجقه ادامه داد: مشکلاتی نیز در زمینه خطوط انتقال میعانات در خلیج فارس و دریای عمان داریم یکی دو بار نشتی‌های صورت گرفته که البته تیم‌ها وارد عمل شده و سریعاً موضوع حل شده است و در آنجا نیز از ظرفیت وزارت نفت و ظرفیت‌های بین‌المللی برای تعویض لوله‌های انتقال میعانات استفاده می‌کنیم تا مشکل نشت هز لوله‌ها و کشتی‌ها رفع شود.

منبع: خبرگزاری برنا

دیگر خبرها

  • پساب ۲ سال کارواش‌های تهران به اندازه دریاچه چیتگر | ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها
  • ضرورت تغییر رویکردهای محیط زیستی در مسیر توسعه دریامحور
  • پساب 2سال کارواش‌ها؛ اندازه دریاچه چیتگر| ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها
  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • تراز آبی دریاچه ارومیه ۱۵ سانتی‌متر افزایش یافت
  • تراز دریاچه ارومیه به ۱۲۷۰.۶۰ متر رسید/لزوم تغییر الگوی کشت
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر